RSS FaceBook Google+ Twitter

Ce contine in general un kit de aparat foto DSLR

Ce contine in general un kit de aparat foto DSLR

In momentul in care te hotarasti sa iti cumperi un nou aparat foto de tip DSLR mai mult ca sigur va urma sa optezi pentru un kit, adica pachetul format dintr-un aparat foto propriu-zis (body) si obiectiv.

In general un kit vine cu obiectivul 18-55mm f/3.5-5.6, care desi vine cu ceva limitari (de care iti vei da seama odata cu acumularea de experienta), este mai mult decat OK pentru inceput, pentru un incepator.

Intodeauna am recomandat ca prima data sa te folosesti la maxim de obiectivul din kit, iar dupa ce vei observa ca te limiteaza din anumite puncte de vedere o sa stii mult mai bine care este urmatorul cel mai bun obiectiv pe care sa il achizitionezi si cu care sa faci kit cu DSLR-ul pe care il detii.

Ulterior, dupa ce ai observat punctele slabe ale obiectivului de kit, mai mult ca sigur o sa incepi sa te documentezi in legatura cu posibilele viitoare achizitii pe partea de obiective foto, iar mai mult ca sigur tu o sa optezi, pe langa un obiectiv mai luminos, si pentru un teleobiectiv.

Daca te intrebi ce este un teleobiectiv, atunci trebuie sa stii ca acesta este un obiectiv perfect pentru a putea fotografia subiecti aflati la o distanta mare. De cealalta parte, daca iti doresti un obiectiv mai luminos, atunci va trebuie sa te orientezi in functie de care este deshiderea diafragmei, aici fiind de preferat ca valoarea respectiva sa fie una cat mai mica (de exemplu de f/3.5), deoarece cu cat este mai mica, cu atat obiectivul va fi mai luminos.

De asemenea, in general un kit de aparat foto DSLR este foarte importantsa contina un obiectiv care sa dispuna de un sistem de stabilizare, acesta fiind mai mult decat necesar in cazul in care vom avea de fotografiat subiecti in conditii de luminozitate foarte slabe, situatie in care tu vei opta pentru un timp mai lung de expunere, iar fiecare miscare, oricat de mica ar fi ea, ar putea produce neclaritati.

If you like this blog

Lasa un comentariu pe FaceBook!

In cazul in care nu ai cont pe FaceBook