RSS FaceBook Google+ Twitter

Cine ne reprezinta la Eurovision in 2016

Cine ne reprezinta la Eurovision in 2016

Eurovision este unul dintre cele mai cunoscute si mai longevive spectacole muzicale pe plan international. Aceasta competitie a luat nastere in anul 1956, iar pana in prezent cifrele de audienta au depasit 500 de milioane de vizionari in peste 140 de tari. La Eurovision participa 43 de tari, fiecare fiind reprezentata de o melodie.

Tara gazda in 2016 va fi Suedia, castigatoarea editiei precedente, iar competitia va avea loc mai exact la Stockholm. Pe 10 si 12 mai se vor desfasura cele doua semifinale, iar pe 14 mai va avea loc finala mare.

Concurenti care s-au duelat in semifinala nationala a Eurovision-ului pentru a avea oportunitatea sa reprezinte Romania la cea de-a 61-a editie din Suedia sunt:

 • Andra Olteanu cu melodia Nai Nai;
 • Doru Todorut cu Irina Baiant cu piesa The Voice;
 • Irina Popa va interpreta piesa Letting go;
 • Dream Walkers cu melodia Let it shine;
 • Jukebox cu piesa Come on everybody;
 • Mihai Traistariu cu piesa Paradisio;
 • Mihai Bajinaru cu melodia Never too late;
 • Vanotek impreuna cu The Code si Georgian vor interpreta piesa I’m coming home;
 • Florena cu melodia Behind the shadows;
 • Gasca de acasa cu piesa Tu esti povestea;
 • Ovidiu Anton cu melodia Moment of silence;
 • Xandra cu melodia Superhuman.

Dintre concurentii enumerati mai sus doar 6 au ajuns in finala, decisive fiind voturile juriului si ale publicului. Pe data de 4 martie a avut loc la Baia Mare preselectia nationala, cu transmitere pe 6 martie.

Prima participare a Romaniei la aceasta competitie muzicala internationala a avut loc in anul 1994, iar cele mai bune performante au fost inregistrate in anul 2005 cand Luminita Anghel impreuna cu Sistem au acumulat un scor de 158 de puncte cu piesa “Let me try”, astfel ocupand un loc 3, dar si in anul 2006, cand Mihai Traistariu cu piesa “Tornero” a avut 172 de puncte si a dus astfel Romania pe locul 4. In anul 2010 Romania a ocupat locul 3 cu un numar de 162 de puncte datorita reprezentatiei excelente realizata de catre Paula Seling si Ovi cu piesa “Playing with fire”.

Pe 10 si 12 mai vor avea loc cele doua semifinale unde Romania va concura impreuna cu: Albania, Australia, Danemarca, Bulgaria, Latvia, Lituania, Israel, Norvegia, Polonia, Serbia, Suedia, Slovenia, Ucraina, Irlanda, Belarus, Belgia si Macedonia.

Pe 14 mai la ora 22:00 ora Romaniei va avea loc finala Eurovision. In finala sunt clasificate direct tarile din Big Five si anume: Franta, Marea Britanie, Germania, Spania, Italia.

Pe site-ul eurovision.onlines.ro se poate vedea care dintre cei 12 a fost ales pentru a reprezenta Romania la Eurovision in 2016.

If you like this blog

Lasa un comentariu pe FaceBook!

Esti al doilea care lasa un comentariu!

 1. Oricum Ovidiu Anton, ăsta, nu-mi place ce cântă neam. Adică, oricum se știe bine că TVR-ul și boșorogii de la acest post, aleg doar netalentați. Sau, cel puțin asta este părerea mea.

In cazul in care nu ai cont pe FaceBook