RSS FaceBook Google+ Twitter

Tot ce trebuie sa stii despre o ciupercarie

Tot ce trebuie sa stii despre o ciupercarie

Unele ferme cresc bovine sau ovine, altele cresc porumb, grau sau orz, iar altele cresc ciuperci. In mod evident, agricultura cu ciuperci se ocupa de cultivarea ciupercilor comestibile si, de cativa ani, au succes din ce in ce mai mare. In timp ce ciupercariile pot fi de aproape orice dimensiune, acestea sunt putine si rare in acest moment, atat in Romania cat si in strainatate. Economiei i-ar prinde bine, in mod cert, sa apara mai multe ciupercarii pentru a ne bucura de cat mai multe astfel de delicatese.

Ciupercile sunt unele dintre putinele plante care pot fi cultivate rapid, pe tot parcursul anului. In timp ce unii agricultori pot sa cultive doar cateva cutii de ciuperci in subsol sau pe butuci acoperiti in curtea casei, o ciupercarie poate fi foarte profitabila atat pe plan local, cat si pe plan mondial. Exista agricultori in lume care scot profit de zeci de milioane de euro pe an din culturile cu ciuperci. Desigur, acestia detin ciupercarii de mari dimensiuni si dispozitive speciale care au rolul de ajuta la obtinerea unei productii cat mai mari si mai sanatoase. Daca vrei sa iti deschizi o mica ciupercarie, nu ar trebui sa fii intimidat de concurenta, indiferent de nivelul sau. Aceasta piata este larg deschisa pentru toti nou-venitii.

Cu toate acestea, inainte de a infiinta o ciupercarie, trebuie sa afli cateva lucruri. La fel ca orice alt tip de agricultura, cea cu ciuperci presupune munca grea. De asemenea, trebuie sa fii informat in legatura cu nevoile ciupercilor, care este habitatul lor prielnic, de ce hrana au nevoie si cum pot fi acestea ferite de boli. Trebuie sa gasesti echilibrul perfect pentru a mentine si a creste ciupercile sanatoase, pastrand-le in acelasi timp, microorganismele de care au nevoie.

Cheia succesului intr-o ciupercarie este de a pastra evidente intr-un caiet, intr-o agenda sau intr-un fisier virtual. Desi acest lucru pare ciudat, este cert ca toti noii agricultori care experimenteaza care sunt cele mai bune medii pentru ciupercile lor, informatii pe care le noteaza in agende, ajung sa aiba succes in viitor.

Daca esti dispus sa iti asumi riscul si sa infiintezi o ciupercarie, exista cativa pasi pe care ar fi bine sa ii iei in considerare si pe care sa ii cercetezi. Incepe cu miceliul si cu substratul care vor crea ciupercile tale. Apoi, pregateste-ti substratul pentru a crea un mediu de crestere si bucura-te de ciupercile ce se vor ivi una cate una.

If you like this blog

Lasa un comentariu pe FaceBook!

In cazul in care nu ai cont pe FaceBook