
Potenta diferitelor ceaiuri de musetel variaza, unele continand semnificativ mai mult musetel decat altele.
Ceaiurile mai puternice sunt, de asemenea, mai susceptibile de a provoca efecte secundare la persoanele care sunt vulnerabile la acestea. In consecinta, cel mai sigur este sa incepeti cu o doza mica si sa progresati incet pana la doze mai mari.
Musetelul contine substante chimice numite flavonoide. Aceste flavonoide sunt un tip de nutrient prezent in multe plante si joaca un rol semnificativ in efectele medicinale ale musetelului.
Cercetatorii nu sunt inca siguri ce alte substante chimice sunt prezente in mod specific in musetel si explica beneficiile acestuia.
1. Reducerea durerilor menstruale
Mai multe studii au asociat ceaiul de musetel cu reducerea severitatii crampelor menstruale. Un studiu din 2010 , de exemplu, a descoperit ca consumul de ceai de musetel timp de o luna ar putea reduce crampele menstruale.
Femeile din studiu au raportat, de asemenea, mai putine anxietate si suferinta asociate cu durerea menstruala. Deci, cand cauti ceai de musetel beneficii, acesta este unul dintre cele mai importante.
2. Tratarea diabetului si scaderea zaharului din sange
Din nou, unele studii au descoperit ca ceaiul de musetel poate scadea glicemia la persoanele cu diabet. Cercetarile nu arata ca musetelul este un inlocuitor viabil pentru medicamentele pentru diabet, dar poate fi un supliment util pentru tratamentele existente.
Deci, daca te intrebi la ce e bun ceaiul de musetel, iata un alt motiv pentru care sa il consumi.
3. Incetinirea sau prevenirea osteoporozei
…
Citeste continuarea aici: Care sunt beneficiile si proprietatile ceaiului de musetel?