Sfaturi-pentru-a-decora-patul.jpg

Un om are nevoie in medie de 8 ore de somn pe zi. Cum faci ca aceste 8 ore sa fie cele mai relaxante si confortabile prin amenajarea impecabila a patului?

Patul, daca nu este ales si decorat corect, poate, intr-un mod foarte usor, modifica vizual aspectul camerei intr-o maniera fie placuta, fie mai putin placuta. Asa cum alegerea draperiilor si nuanta peretilor este una extrem de importanta, si decorarea patului trebuie incadrata in aceasta categorie.

Un pat aranjat fara cusur cu pernele decorative potrivite si cuverturi rafinate si elegante va aduce armonia de care ai nevoie in dormitorul tau.

Mai departe iti vom dezvalui cateva idei si tehnici de a asorta imprimeurile, culorile si texturile intr-o maniera cat mai eleganta si atragatoare.

Foloseste culori neutre

O tehnica foarte simpla si rafinata de aranjare a patului este cea in care pornesti de la niste lenjerii de pat simple, albe, si adaugi o cuvertura si cateva perne in nuante neutre calde.

Opteaza pentru lenjerii de pat de calitate, realizate din bumbac egiptean (moale, matasos, foarte rezistent), bumbac american (fibrele au o nuanta alb-galbui) sau bumbac Supima (fibrele sunt usor lucioase).

In ce priveste cuvertura si pledurile, incearca sa alegi niste modele texturate, din tesaturi Jacquard, cu modele geometrice sau florale, care vor adauga profunzime nuantelor de bej, taupe, gri sau maro. Un pat decorat astfel se integreaza perfect intr-un decor modern, minimalist.

Atentie la designul cu dungi

Dungile in nuante neutre reprezinta un imprimeu simplu si discret, iar cele in culori vii pot deveni cu usurinta centrul atentiei, asa ca incearca sa tii cont de armonizarea acestora cu restul decorului din dormitor.

De asemenea, intr-un dormitor mic e bine sa eviti dungile late, care pot da o nota apasatoare atmosferei, iar intr-unul spatios pe cele subtiri, pentru ca vor aglomera inutil decorul patului.

Cauta culoarea de legatura

Daca nu iti plac seturile si vrei sa folosesti lenjerii, perne si cuverturi cu imprimeuri diferite, alege unele in care se regaseste cel putin o culoare comuna sau, daca nu sunt similare, macar sa aiba aceeasi intensitate. In felul acesta iti vei putea pune amprenta cu stil asupra decorului.

Respecta reperele estetice ale dormitorului

Daca ti-ai amenajat dormitorul intr-un stil modern, minimalist, scandinav sau industrial, atunci ar fi bine sa eviti tot ce inseamna imprimeuri florale. Acestea se potrivesc insa excelent in decorurile romantice, rustice si chiar etnice, daca florile sunt reprezentate intr-o maniera stilizata.

De asemenea, ai grija sa nu exagerezi cu elementele florale in incapere. Poti da unui dormitor cu peretii vopsiti in culori neutre un aspect impecabil si un aer romantic si intim cand optezi pentru lenjerii de pat cu flori, insa daca acestia sunt acoperiti cu un tapet cu model floral, e recomandat sa te rezumi la asternuturi monocrome, eventual intr-o nuanta care se regaseste pe pereti pentru o coordonare cromatica armonioasa.

Alatura culori complementare

Culorile complementare sunt cele care se opun una alteia pe Roata Culorilor; rosu si verde, galben si violet, albastru si portocaliu.

Daca iti doresti un dormitor modern, usor indraznet alege sa decorezi patul cu perne si cuverturi complementare, ai grija insa ca acestea sa constituie doar accente cromatice, in niciun caz culori principale.

De exemplu, o lenjerie alba alaturi de perne decorative albastru si un pled portocaliu vor armoniza perfect un dormitor in care predomina peretii albi sau bej.

In concluzie, aplica sfaturile de mai sus si daca iti doresti sa reimprospatezi dormitorul alege varianta low buget si achizitioneaza doar niste perne si asternuturi noi ce vor oferi aerul relaxant si odihnitor de care ai nevoie.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

4 thoughts on “Sfaturi pentru a decora patul

  1. In concluzie, este important sa fim constienti de impactul pe care tehnologia il are asupra vietii noastre si sa incercam sa gasim un echilibru intre beneficiile oferite si riscurile implicate. Trebuie sa ne educam si sa ne responsabilizam in utilizarea dispozitivelor electronice pentru a evita consecintele negative pe termen lung.

  2. Un alt aspect subliniat in articol este legat de modul in care tehnologia influenteaza felul in care ne raportam la noi insine. Autorul mentioneaza presiunea de a arata mereu perfect pe retelele sociale, ceea ce poate duce la dezvoltarea unei stime de sine negative.

  3. Ma surprinde faptul ca autorul mentioneaza implicatiile negative ale dependentei de tehnologie asupra relatiilor interpersonale. Este adevarat ca petrecerea prea mult timp in fata ecranelor poate duce la izolare sociala si la deteriorarea comunicarii traditionale.

  4. Articolul de pe link-ul dat prezinta o perspectiva interesanta asupra impactului social al tehnologiei moderne. Autorul subliniaza importanta unei abordari critice fata de utilizarea excesiva a dispozitivelor electronice si sugereaza ca trebuie sa gasim un echilibru intre beneficiile acestora si riscurile asociate.

Comments are closed.