A gati reprezinta o indeletnicire care s-a transformat in pasiune pentru multi dintre noi, fie pentru ca ne place sa degustam cele mai variate si originale preparate, fie pentru ca ne relaxeaza modul in care ingredientele se combina si dau nastere unor mancaruri aromate si atragatoare.
Insa a gati nu inseamna doar a amesteca ingrediente si condimente, ci inseamna si un mediu propice efectuarii aceste indeletniciri, dotat cu plite si cuptoare, oale si ustensile, aparate si tocatoare, toate cuprinse in simfonia magica a gatitului.
Secrete in bucatarie
Gatitul in cuptoare pe lemne si la flacara directa a focului care ardea in vatra s-a transformat, urmasii acestuia fiind cuptoarele si plitele din ce in ce mai performante, in care incalzirea se produce prin vari tehnici.
Indiferent de specificul sursei de caldura pe care se gateste, ingredientele folosite au nevoie de o atentie speciala, astfel incat combinatiile obtinute sa reprezinte mancaruri sanatoase, destinate furnizarii corecte si echilibrate de nutrienti.
Astfel, in bucatarie se vor folosi doar ingrediente proaspete, pastrate si depozitate corect, preparate termic potrivit specificului fiecaruia.
Insa nu este suficient doar atat, ci gustul ideal se va optine daca se va gati intr-un set de oale bun, realizat din materiale nontoxice.
Atunci cand alegem oale pentru bucataria noastra vom avea grija sa fi destinate tipului nostru de plite.
Pentru a sti ce oale se folosesc la plita cu inductie, este suficient sa luam in calcul sortimentele de oale din inox puse la dispozitie pe piata de specialitate, iar pentru a sti ce oale se folosesc la plita vitroceramica, ne va fi de folos gama de oale si cratiti cu proprietati feromagnetice, realizate din materiale care au rolul de a limita risipa energiei si de a prepara termic retete delicioase.
Astfel vom sti ce set de oale inox ne vor fi de folos sau ce format trebuie sa aiba o tigaie tefal.
Curatenia in bucatarie
Curatenia in bucatarie inseamna sanatate. Daca un set de oale, cratitele si tigaile, ibricele si plitele sunt murdare si necuratate corespunzator, riscul dezvoltarii microorganismelor periculoase pentru organismul uman, este foarte mare.
Astfel, pentru a obtine preparate culinare sanatoase si gustoase, nu este suficient doar sa ne pregatin cu toate ustensilele, oalele si ingredinetele necesare, ci ne trebuie si un mediu curat.
Gatitul inseamna pete si arsuri, astfel ca ne poate interesa cu ce scoatem arsura de pe oale. Putem apela la detergenti si bureti de bucatarie, destinati strict materialului din care sunt fabricate, insa putem alege si variante mai putin agresive, precum mixurile realizate din bicarbonat si zeama de lamaie, ideale pentru a indeparta petele persitente de pe vesela, oale, tigai, ibrice, cratiti si plite.
Pentru ca vasele sa se pastreze intr-o stare buna, se recomanda ca spalarea si curatarea acestora sa se faca temeinic, dupa fiecare folosire si sa se insiste pe indepartarea petelor.
Doar astfel acestea se vor pastra intr-o stare buna si ne vor fi de un real ajutor in preparrea mancarurilor preferate.
Curatenia in bucatorie nu se opreste aici, ci vizeaza si curatarea frigiderului si a blatului de lucru, inseamna o ventilatie constanta care sa elimine riscul formarii mucegaiului din cauza mediului umed specific, inseamna dezinfectarea periodica a chiuvetei si schimbrea frecventa a buretilor si lavetelor de bucatarie.
O bucatarie curata inseamna o bucatarie sanatoasa, locul unde setul de oale, cratitele si tigaia tefal sunt gata sa ne acompanieze pe parcursul prepararii celor mai delicioase retete.
Mi-a placut modul in care autorul a abordat subiectul, aducand in discutie perspective diferite si oferind exemple concrete pentru a sustine argumentele prezentate. Recomand lectura acestui articol tuturor celor interesati de domeniu.
Sunt de acord cu punctele de vedere expuse in articol si consider ca subiectul este extrem de relevant in contextul actual. Este important sa discutam despre aceste aspecte si sa constientizam implicatiile lor.
Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Mi-a placut modul in care autorul a structurat informatiile si a prezentat argumentele sale.