Serviciul de rent a car este un domeniu, care aduce in fata mai multe categorii de comportamente. Clientii sunt din zone diferite, iar categoriile persoanelor care apeleaza la serviciul de inchirieri auto se separa in functie de asteptari.

Se spune de foarte multe ori, ca fiecare se intinde atat cat ii permite plapuma. Din pacate, aceasta premisa nu se aplica pentru orice clasa de oameni. In categoria cleintilor ce se incadreaza in mediul afacerist, scopul inchirierii unui autovehicul s-ar putea de foarte multe ori sa ne surprinda…

In acest articol, vom discuta despre clientii din piata de rent a car. Pentru ca nu putem sa ii acoperim toata lista cu lux de amanunt, vom vorbi de aceasta data doar despre o parte dintre ei. Articolul se va roti in jurul oamenilor de afaceri, dar vom afla totodata de ce au nevoie de inchirierea unui autoturism. Ne vom referi cu aceasta ocazie doar la oamenii business care provin din anumite state, deoarece nu avem destul de mult spatiu incat sa ii acoperim pe toti.

Veti vedea care sunt tarile, care aduc cei mai multi oameni de afaceri in serviciul de inchirieri auto. Tot aici, veti afla care este procentul celor mai importante tari, ce apeleaza la aceasta piata. Asadar, sa nu mai pierdem timpul cu detalii inutile si sa intram in subiectul articolului.

Tarile care aduc cei mai multi oameni de afaceri in serviciul de inchirieri masini

Domeniul de inchirieri auto exista de foarte mult timp pe piata economica. Daca in Romania, acesta nu are mai mult de 30 de ani, in restul lumii modalitatea de colaborare pentru inchirierea unui autovehicul, este impamantenita de mult timp.

La inceput piata de rent a car se adresa doar oamenilor de afaceri si persoanelor cu un venit material ridicat

Ca sa intelegeti mai bine, in urma cu foarte mult timp, piata de rent a car se adresa doar oamenilor de afaceri. Calatorind foarte mult, acestia aveau nevoie de un mijloc de deplasare. Masina inchiriata era folosita si pentru a impresiona.

Ca sa fim mai exacti, pana in anul 1960, serviciile de inchirieri masini se adresau doar oamenilor de afaceri. Achizitionarea unui autovehicul era destul costisitoare inainte de acest an. Deasemeni, pachetele de rent a car nu erau la indemana oricui. Astfel, cei care depindeau de acest domeniu de activitate, erau oamenii din mediul afacerist si persoanele cu un venit material ridicat.

In ultima perioada, atat achizitia unui autovehicul, cat si inchirierea sa, au scazut destul de mult la nivelul pretului. Astfel, incepand din anul 2010, chiar si persoanele cu un venit mediu pot inchiria un autoturism.

De unde vin clientii de business care inchiriaza masini in Romania?

Fiecare tara are specificul ei si deasemeni, fiecare stat are atractie pentru cetatenii din anumite tari. Daca vorbim despre serviciul de inchirieri auto din Bucuresti, unde au loc peste 50% din contractele de rent a car din tara, vom vedea…
Ca si in tara noastra sunt cetateni din anumite state, care depind de acest domeniu. Daca este sa discutam despre oamenii de business, aflam ca primii din lista celor care inchiriaza cele mai multe masini pe teritoriul nostru sunt: cei din Rusia si SUA.

Cele doua state inglobeaza procentul de 57% dintre oamenii de business, care inchiriaza autoturisme la noi in tara.

Care sunt primele doua tari cu oameni de afaceri, care inchiriaza autoturisme in Romania?

Primul loc este ocupat de Statele Unite. Acestia au un procent de 30% din lista oamenilor de afaceri, care apeleaza la serviciul de rent a car in Romania. Este urmata, la randul ei de Rusia. Procentajul acesteia este de 27%. Cu toate acestea, nu inseamna ca toate persoanele, care inchiriaza autovehicule in Romania si vin tarile respective au origini americane sau rusesti.

Care sunt originile oamenilor de business, care inchiriaza autovehicule in tara noastra?

Daca este sa discutam despre Rusia, clientii de afaceri ce vin din tara respectiva sunt in proportie de 95% rusi. Din anul 2019 a crescut destul de mult numarul oamenilor de afaceri din Mama Rusie, care isi doresc sa investeasca pe teritoriul Romaniei. Pentru ca este membra NATO si UE, tara noastra este destul de rigida, cand vine vorba de masa antreprenoriala asociata Rusiei.

Cu toate acestea, rusii au reusit sa se integreze prin firmele afiliate din Uniunea Europeana. Conducatorul Camerei de Comert Romano-Ruse a declarat ca rusii isi doresc in continuare sa intreprinda afaceri cu Romania.

Dar, pentru ca am discutat despre originile clientilor care vin Rusia, sa aducem in prim plan si utilizatorii de rent a car, ce provin din Statele Unite. Originile acestora sunt cu mult mai diferite, fata de cele ale Rusiei. Aici avem cetateni americani, romani, romano-americani, americano-italieni, etc.

Deasemeni, modelele de afaceri sunt destul de diversificate in Statele Unite. In aceasta tara, avem atat companii care au reusit prin foarte multa munca depus. Sunt firme ce au patruns pe piata, aducand in prim plan un produs sau seriviciu cu totul inovativ. Alte firme de pe piata americana au devenit enorme, dupa ce au adus produsul potrivit la momentul potrivit.

Este de inteles ca la nivelul Statelor Unite se afla cele mai puternice companii. Aici, se pot lua foarte multe modele de business ca sablon.
Din ce alte tari mai vin oamenii de business, ce inchiriaza masini in Romania?

Printre tarile ce cuprind clientii de afaceri, care depind de serviciul de rent a car din Romania, se numara: Spania, Italia, Marea Britanie si Romania. Acestea au cele mai mari procente din lista respectiva. Spania si Italia aduna un procent de 9%, pe cand Marea Britanie are procentajul de 11%.

Oamenii de afaceri de pe teritoriul Romaniei, ce inchiriaza autoturisme reprezinta 17%.

De ce are nevoie un om de afaceri roman sa inchirieze un autovehicul?

Este normala intrebarea. Dupa cateva raspunsuri luate de la oamenii de afaceri, am reusit sa grupam o parere si o concluzie in aceasta directie. Se spune ca orice persoane de business va trebui sa impresioneze.

Realizand acest lucru, va castiga mai mult respect din partea angajatilor, furnizorilor, etc. Serviciul de inchirieri auto pune la dispozitie o gama variata de autovehicule. Astfel, apeland la o firma de rent a car, personajul de business va avea de unde sa aleaga.

Marea majoritate dintre oamenii de afaceri au spus in felul urmator: Este cea mai simpla forma de a impresiona si de a-ti castiga respect. Daca apari tot timpul cu un autovehicul nou, vei atrage tot timpul atentia. Captand interesul celor din jur, se va impune imediat respect. Aceste vorbe nu le spunem noi. Sunt cuvintele celor mai multi oameni de business, care apeleaza la piata de inchirieri masini.

Acesta a fost articolul nostru. Ati vazut de aceasta data, din ce tari vin oamenii de afaceri, care sunt interesati de serviciul de rent a car de pe teritoriul Romaniei.

6 thoughts on “Din ce tari vin oamenii de afaceri in domeniul inchirierilor auto din Romania?

  1. Am fost impresionat de profunzimea analizei prezentate in acest articol. Detaliile oferite sunt bine documentate si sustinute de surse credibile, ceea ce face ca informatiile sa fie mai usor de digerat si inteles. Recomand lectura acestui articol tuturor celor interesati de subiectul abordat.

  2. Articolul de pe Blax.ro este foarte interesant, abordand subiectul cu multa acuratete si informatii relevante. Autorul isi argumenteaza punctele de vedere intr-un mod clar si concis, oferind cititorilor o perspectiva noua asupra temei discutate.

  3. Ma bucur ca am citit acest articol pentru ca mi-a deschis ochii asupra unei teme pe care nu o luasem in considerare pana acum. Sper sa vad mai multe articole de genul acesta in viitor.

  4. Cred ca acest articol ar trebui distribuit mai mult pentru a educa oamenii despre importanta problemei prezentate. Este esential sa fim informati si constienti de schimbarile necesare.

  5. Sunt de acord cu ideile expuse in articol, iar exemplele aduse au fost relevante. Este important sa discutam despre acest subiect si sa constientizam impactul sau asupra comunitatii.

  6. Articolul este foarte interesant si m-a ajutat sa inteleg mai bine conceptul prezentat. Mi-a placut modul in care autorul a abordat subiectul si argumentele sale au fost bine sustinute.

Comments are closed.