Modalitatea de amenajare a spatiului exterior poate imbunatati frumusetea casei si, totodata, poate sa ii sporeasca valoarea.

Cand vine vorba de amenajarea gradinii, si aici tendintele de amenajare se schimba de la an la an, fiind important sa fim la curent cu cele mai recente tendinte pentru a reusi astfel sa ne bucuram de o gradina frumoasa si moderna.

Poate ca nu stiati, insa tendintele exterioare reflecta adesea ceea ce se intampla in interior, iar tendintele din ultimii ani atat in interior, cat si in exterior, par sa sustina o viata sanatoasa si holistica.

Prin urmare, gradina poate fi transformata intr-o mare sufragerie in aer liber, care sa detina tot felul de caracteristici decorative si functionale, inclusiv piese de mobilier, fantani, pereti de gradina, plante suculente sau pietre.

O escapada in gradina

Multi dintre noi incepem sa luam in considerare beneficiile relaxarii, motiv pentru care dorim sa amenajam un spatiu gradina care sa ne indeplineasca necesitatea de a ne relaxa si de a ne detasa de agitatia vietii de zi cu zi.

O mica escapada in propria gradina poate fi exact ceea ce aveti nevoie pentru a va reconecta si pentru a va incarca bateriile dupa o zi lunga. Multi proprietari opteaza pentru o zona de relaxare, pentru caracteristici de amenajare care sporesc intimitatea astfel incat sa poata medita sau sa poata practica yoga in confortul gradinii lor.

Impactul apei in gradina

Includerea mai multor decoratiuni gradina si elemente naturale va poate ajuta sa imbunatati estetica spatiului exterior. In ciuda faptului ca tendintele peisagistice se schimba de la un an la altul, jocurile de apa nu s-au demodat niciodata.

O mica fantana va fi intotdeauna un excelent adaos pentru o escapada in gradina. In functie de complexitatea fantanii, s-ar putea sa aveti nevoie de un specialist pentru a instala fantana.

Pereti de gradina

Cu toate ca putem achizitiona nenumarate decoratiuni gradina ieftine care vor avea un impact substantial asupra amenajarii, nimic nu se compara cu frumusetea unor pereti verzi.

Daca v-ati dorit vreodata o gradina de plante aromatice si medicinale sau o gradina de suculente, dar nu ati dispus niciodata de spatiul potrivit pentru punerea in aplicare a acestei idei, iata ca acum va puteti extinde pe verticala.

In ultimii ani, pereteii de gradina au devenit din ce in ce mai populari, asta insemnand ca ghivecele si recipientele sunt folosite pentru cultivarea plantelor pe verticala. Acest lucru se poate face pe un perete al magaziei, al terasei sau pe o unitate independenta realizata din peleti.

Este o modalitate excelenta de a incorpora atat stilul, cat si functionalitatea. Puteti creste flori decorative cu un foliaj impresionant, suculente, specii diferite de ferigi sau Aloe Vera, plante medicinale, dar si capsune.

Potecile din mozaic

O poteca care strabate centrul gradinii este iarasi o tendinta peisagistica care refuza sa se demodeze, mai ales ca o puteti evidentia cu felurite pietre naturale si cu ornamente gradina.

Daca in anii trecuti, erau foarte populare cararile alcatuite din pietre sau dale mari, in prezent sunt apreciate potecile acoperite cu varietati de piatra naturala.

In cele din urma, nu neglijati animalele de companie. Peste 60% dintre proprietarii de case detin un animal de companie, iar confortul lor atat in interiorul casei, cat si in exterior, a devenit o prioritate.

Mai mult ca oricand, amenajarea spatiului exterior se concentreaza pe confortul animalului de companie, asta putand sa includa o suprafata de peluza dedicata doar animalelor de companie unde acestea pot alerga si se pot juca fara niciun impediment.

Plantele prietenoase cu animalele de companie sunt iarasi recomandate, in special iarba pisicii sau menta pisicii. Sunt de evitat plantele otravitoare, care pot duce la consecinte fatale daca sunt ingerate.

Exemple de plante otravitoare, periculoase atat pentru animalele de companie, cat si pentru copiii de varsta mica includ tisa, leandrul, degetelul dalmatian si glicina.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

3 thoughts on “Tendinte de peisagistica pe care le poti integra cu usurinta in gradina ta

  1. As vrea sa vad mai multe statistici sau studii care sa sustina afirmatiile facute in articol, astfel incat informatiile prezentate sa fie cat mai credibile si usor de verificat.

  2. Mi-a placut modul in care sunt prezentate solutiile propuse pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera. Este incurajator sa vedem ca exista posibilitati concrete de combatere a acestui fenomen global.

  3. Articolul este foarte interesant, deoarece abordeaza o tema importanta legata de impactul schimbarilor climatice asupra mediului inconjurator. Autorul ofera informatii detaliate si argumente solide pentru sustinerea punctului sau de vedere.

Comments are closed.